Näin alusasusi pysyvät pidempään kauniina!

Tiesitkö, että pienilläkin asioilla voit vaikuttaa siihen, että alusasusi pysyvät pidempään kauniina!

Säännöllinen huolto on kaiken a ja o

Alusasut, kuten kaikki muutkin vaatteet tarvitsevat säännöllistä huoltoa, sillä muun muassa hiki, deodorantti ja hajuvesi kuluttavat materiaalia. Onkin tärkeää, että alus- ja uima-asut pestään säännöllisesti. Kaikki alus- ja uima-asut sisältävät elastaania, jonka takia huuhteluainetta ei suositella käytettäväksi. Se haurastuttaa elastaania ja tuloksena on sieltä täältä valkoisia katkenneita kuminauhoja.

Oikea pesulämpötila

Tuotteiden pesemistä varten suosittelemme käsinpesua tai vaihtoehtoisesti 30 asteen hellää pesuohjelmaa ja nestemäistä pesuainetta. Käsin pestessä tulee välttää tuotteiden liottamista, sillä se saa lian painumaan kudosten sisään. Jos pyykkiä on runsaasti, voit lajitella tekokuituiset ja luonnonkuituiset tekstiilit pestäväksi erillään. Tekokuidut nimittäin keräävät helposti itseensä luonnonkuiduista irronnutta nukkaa pesun aikana, joka johtuu tekokuitujen sähköisestä varauksesta.

Pesupussi suojaa liivejä ja pesukonetta

Monikaan ei ole tottunut suojaamaan vaatteita pesun aikana, mutta se on hyvä ottaa tavaksi, sillä se suojaa niin alusasuja kuin itse konettakin. Muotoilevan pesupussin tarkoituksena on antaa tukea liiveille pesun aikana, jottei pesu ja linkous kuluta materiaalia ja väännä kaaritukia mutkalle, lisäksi se suojaa kaaritukia irtoamasta.

Valkoisten alusasujen salaisuus

Valkoiset alusasut saa säilymään valkoisina, kun ne pesee aina erillään värillisistä vaatteista, sillä Lycraa sisältävät alusasut imevät pesuvedestä herkästi väriä, mikä selittää valkoisten tekstiilien muuttumisen harmaiksi. Valkoiseksi värjätyt liivit tulee pestä aina kirjopesuaineella, jotta valkoinen pysyy puhtaan valkoisena.

Järjestyksessä kaapissa?

Huollon lisäksi on tärkeää, miten liivit säilytetään vaatekaapissa. Oikeaoppisesti muotoon prässätyt liivit, kuten t-paitaliivit lepäävät hyllyllä väljästi toistensa päällä ilman taittelua. Tällöin kuppi ei rypisty ja materiaali ei mene pilalle.

Lue myös:

Oikean koon ja liivimallin löytäminen

Patricia on kotimainen alusasu brändi, joka on kulkenut suomalaisten naisten rinnalla jo yli 100 vuoden ajan. Yrityksen alkuajoista lähtien tavoitteena on ollut tarjota korkealaatuisia, kauniita ja hyvin istuvia naisten alusasuja, jotka vielä tänäkin päivänä lunastavat lupauksensa. Patrician missiona on edistää naisten rintojen terveyttä ja hyvinvointia opastamalla oikeanlaisten liivien käytöstä. Patricia brändin korkea laatu ja luotettavuus on siirtynyt sukupolvelta toisille ja nykypäivänäkin suomalainen suunnittelu, laadukkaat materiaalit ja trendit luovat yhdessä ainutlaatuisen Patrician tyylin. Patricialla on neljä myymälää Suomessa, joista lippulaivamyymälä sijaitsee Helsingin keskustassa. Patrician tuotteita jälleenmyydään myös Euroopassa ja kansainvälinen verkkokauppa palvelee Patricia faneja ympäri maailmaa.

www.patricia.fi