Haastattelussa Patrician suunnittelija Evelin Kiirend

Patrician tyylikkäiden alusasujen takana on vuonna 1974 syntynyt Evelin Kiirend, joka valmistui Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 2002 ja aloitti Patrician suunnittelijalla heti valmistumisensa jälkeen. Lähtökohtana Evelinin suunnittelussa on palvella aina asiakasta laadukkailla ja hyvin istuvilla tuotteilla. Patrician pitkäaikaisten mallistojen rinnalle Evelin on tuonut nuorekkaampia mallistoja ja arjen ylellisyyttä. Huolellisesti valittujen materiaalien ja laadukkaan suunnittelun pohjalta ovat syntyneet Patrician tutut klassikot ja sesongittain uudistuvat mallistot.

blogivalmis

Patrician mallistoja vuosilta 2011-2015

Suunnittelijana Patricialla

Evelin pyrkii tuomaan klassikkotuotteiden harmonisen värimaailman rinnalle aina rohkeita uusia värejä ja mielenkiintoisia uusia malleja. Evelin toimii yrityksessä suunnittelijana ja tuotepäällikkönä, vastaten kaikesta tuotannon järjestelystä, sekä mallistojen ostoista. Työskentely Patrician kokoisessa yrityksessä on ollut Evelinille suuri etu, sillä hän on saanut suunnittelijana istua konkreettisesti tuotannon keskellä joka päivä.

Nykyajan suunnittelijoilla ei ole usein tällaista taustaa ja heidän on vaikeampi ymmärtää täysin, miten tuotannossa kaikki asiat toimivat – Evelin Kiirend, Patrician suunnittelija

Suositut klassikkotuotteet

Patrician klassikkotuotteiden valikoima on suunniteltu palvelemaan mahdollisimman laajaa asiakaskuntaa niin mallien, materiaalien kuin värienkin osalta. Evelin suunnitteli suosituimmat klassikkomallistot Sorbetin ja Susanin vuonna 2005, jotka toivat valikoimaan toivottua nuorekkuutta ja tyylikkyyttä. Kyseisen mallistot ovat monikäyttöiset arjessa ja juhlassakin, etenkin t-paitaliivit ovat löytäneet vakituisen käyttäjäkuntansa. Klassikkotuotteisiin kuuluu yhteensä kuusi erilaista mallistoa.

blogikuvat2

Klassikkomallistot Sorbet ja Susan

Materiaalien laatu on tärkeintä

Patrician materiaalit ja pitsit valitaan vain alan parhailta messuilta Pariisista ja Shangaista, joihin Evelin matkustaa useita kertoja vuodessa. Laadukkaat materiaalit valitaan harkitusti luotettavilta yhteistyökumppaneilta ja mallistoissa käytetään vain alusasuille tarkoitettuja hyvin laadukkaita ja ihoystävällisiä kankaita, jonka huomaa muun muassa pitsin pehmeydestä. Myös luonnonmateriaalien sekoituksia suositaan niiden ihoystävällisyyden takia.

Kiertotalous tärkeänä osana suunnittelua

Tuotannossa syntyvien hukkapalojen määrän pienentäminen on usean yrityksen tavoite. Patricialla kiertotalouteen on kiinnitetty huomiota jo useiden vuosien ajan. Materiaalivalinnoissa otetaan huomioon kankaiden leveys ja pitsikuvioiden raportit, joiden myötä pystytään minimoimaan suunnittelun ja tuotannon aikana syntyvät materiaalien hukkaprosentit, lisäksi kaikki materiaali käytetään tuotannossa loppuun.

Materiaalien innovatiivisuus inspiroi

Materiaalit kehittyvät jatkuvasti ohuemmiksi ja kestävämmiksi, ja niiden innovatiivisuutta voidaan hyödyntää eri tavoin aluspukeutumisessa, kuten muotoonsa palautuvia kankaita ja kaaritukia tai Aloe Veraa ja hopeaa sisältäviä lankaita. Patrician City-uimapukumallisto on valmistettu innovatiivisesta ja kierrätetystä Econyl® -materiaalista. Tavoitteena on, että Patrician valikoimassa nähdään tulevaisuudessa enemmänkin kierrätetyistä materiaaleista valmistettuja tuotteita.

evelinkiirendphoto

Patrician suunnittelija Evelin Kiirend.

Lue lisää:

Patrician talvi 2016/17 -mallistoista

Esittelyssä uusi Adelia-mallisto

Patricia on kotimainen alusasu brändi, joka on kulkenut suomalaisten naisten rinnalla jo yli 100 vuoden ajan. Yrityksen alkuajoista lähtien tavoitteena on ollut tarjota korkealaatuisia, kauniita ja hyvin istuvia naisten alusasuja, jotka vielä tänäkin päivänä lunastavat lupauksensa.

Patrician missiona on edistää naisten rintojen terveyttä ja hyvinvointia opastamalla oikeanlaisten liivien käytöstä. Patricia brändin korkea laatu ja luotettavuus on siirtynyt sukupolvelta toisille ja nykypäivänäkin suomalainen suunnittelu, laadukkaat materiaalit ja trendit luovat yhdessä ainutlaatuisen Patrician tyylin. Patricialla on neljä myymälää Suomessa, joista lippulaivamyymälä sijaitsee Helsingin keskustassa. Patrician tuotteita jälleenmyydään myös Euroopassa ja kansainvälinen verkkokauppa palvelee Patricia faneja ympäri maailmaa.

www.patricia.fi

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna