Oikean koon ja liivimallin löytäminen – vinkit alusasuostoksille

Mitä enemmän satsaat alusasujen laatuun, sitä varmemmin takaat itsellesi oikeanlaisen tuen, hyvän istuvuuden ja sitä kautta käyttömukavuuden. Seuraavilla vinkeillä päivität niin kokosi kuin alusasuvalikoimasikin kerralla kuntoon.

AA 65 – H 100

Mistä siis lähteä liikkeelle? Useimmat naiset kyllä sanovat tietävänsä kokonsa, mutta todellisuudessa käytetään liian suurta ympärysmittaa ja liian pientä kuppikokoa, seurauksena on valahtavat olkaimet ja huono istuvuus. Oikean koon löytäminen on ulkonäön lisäksi myös terveyskysymys, sillä huonosti istuvat ja vääränkokoiset liivit aiheuttavat ongelmia koko kehoon. Kupista pienet ja alaympäryksestä kireät liivit aiheuttavat helposti niska- /hartiaseudun ongelmia ja rintojen lymfakierron häiriön. Jatkuva liivien suuri ympärysmitta aiheuttaa huonon ryhdin lisäksi rintojen velttoutta. Suositeltavaa on asioida alusasujen erikoisliikkeessä, jolloin ammattitaitoinen henkilökunta mittaa kokosi ja pystyy tarjoamaan sinun rinnoille parhaiten tukea antavat mallit. Oikeankokoiset alusasut hyväilevät ihoa, niiden ei kuulu puristaa tai aiheuttaa painaumia. Erilaiset elämäntilanteet muokkaavat vartaloa ja rintoja, siksi suosittelemme säännöllistä mittausta 6-12 kuukauden välein.

Ensin mittaaminen ja sitten sovittaminen

Mittaamisen lisäksi myös sovittaminen on tärkeää, joka tulee tehdä aina. Laita napakasti istuvat liivit uloimpaan hakaseen ja testaa niiden istuvuus nostamalla kädet ylös. Oikeankokoiset liivit pysyvät paikallaan selästä, eivätkä nouse ylös. Rinnat istuvat kupeissa kauniisti, liivit tuntuvat napakalta ja samalla hyvältä päällä. Jos olkaimet valahtavat – ympärys on liian suuri tai kupin yläosaan jää tyhjää tilaa on kuppikoko liian suuri. Liian pienessä kuppikoossa rinnat pursuavat ulos tai aiheuttavat kupin reunaan näkyvän kohouman.

Helsingin Sanomat 2005

Kuva: Helsingin Sanomat

Liivit eri tilanteisiin

Liiveillä voi korostaa, kohottaa, silottaa tai muotoilla. T-paitaliivi eli muotoon prässätty liivi sopii parhaiten niukkojen yläosien alle, kun tavoitteena on mahdollisimman huomaamaton siluetti, sillä sileät ja saumattomat kupit varmistavat, etteivät liivit näy erilaisten materiaalien alta. Kaarituelliset liivit antavat oikeanlaista tukea, tuoden rinnan muodon kauniisti esille. Kun taas ilman toppausta ja pienillä pehmukkeilla olevat kaarituettomat liivit antavat luonnollista tukea ja pehmeyttä. Push up liivi antaa toivottua muotoa ja nostetta rinnoille, tuoden naiselliset muodot kauniisti esille. Balconette liivi antaa rinnoille täyteläisen muodon, kohottaen niitä kauniisti alhaalta päin. Muista myös urheiluliivit, jotka antavat tarvittavaa tukea harrastuksissa. Malli tulee valita kuhunkiin lajiin sopivaksi.

Klassikko_valmis

Patrician klassikkoliivi: Sorbet

Säännöllinen huolto varmistaa kauneuden

Arkikäytössä olevien liivien lisäksi on hyvä satsata myös urheilu- ja juhlaliiveihin. Liivit tulisi pestä säännöllisesti, sillä hiki, deodorantti ja muut liat kuluttavat materiaalia. Muotoilevan pesupussin käyttö on hyvinkin suositeltavaa, sillä se suojaa liivejä pesun aikana, jotta kaarituet pysyvät paremmin paikallaan. 30 asteen lämpötila ja nestemäinen pesuaine hellivät liivejä, huuhteluainetta ei elastaanin takia suositella käyttämään. Muista oikea säilytys: muotoon prässättyjen liivien tulee levätä hyllyllä ilman taittelua, tällöin kuppi ei rypisty ja materiaali mene pilalle.

pesukott1

Tallenna

Tallenna